Duurzaamheid is VEKA’s motor: Een surplus voor onze klanten, partners én het milieu

Duurzaamheid is dé drijvende kracht achter alle bedrijfsactiviteiten van VEKA. Op alle vlakken en op elk moment, zowel intern als extern! Met fabrikanten, architecten en installateurs bouwt VEKA aan langdurige partnerschappen door het aanbieden van kwaliteitsvolle en betrouwbare producten en diensten die mee zijn met de tijd en zorg dragen voor het milieu. Met dit alles heeft VEKA één doel voor ogen: Altijd en overal gewapend zijn voor de toekomst! Een motivatie die VEKA ook internationaal uitdraagt.

Energiezuinig en comfortabel

Met PVC-profielen van VEKA kijk je zorgeloos ver vooruit! PVC is gekend als een materiaal dat volledig recycleerbaar en in vele toepassingen heel energiezuinig is. Raam- en deurprofielen van PVC gaan ook langer mee omdat PVC bestand is tegen corrosie en alle weersomstandigheden.

Als surplus bieden VEKA’s Klasse A profielen nog extra voordelen. Ze verminderen het energieverbruik en de hoeveelheid CO2-uitstoot van een gebouw door een perfecte isolatie. En ze kunnen ook driedubbele beglazing dragen die zorgt voor een optimale energie-efficiëntie en een aangenaam comfort in huis.

Naast duurzame producten garandeert VEKA dat alle interne productieprocessen en activiteiten opgezet worden op een ecologische manier, met een transparante toeleveringsketen, die maximaal bespaart op het gebruik van grondstoffen en energie. Ook bij de ontwikkeling van nieuwe producten staat het recycleren van gebruikte materialen voorop.

Dé referentie voor recyclage

Recyclage wordt nog elke dag belangrijker door de verscherpte aandacht voor duurzame ontwikkeling en de bescherming van grondstoffen. Als materiaal is PVC 100% recycleerbaar. Gerecycleerde pellets zijn zo goed als nieuw en hebben uitstekende eigenschappen. Ze zijn polyvalent én milieuvriendelijk en kunnen perfect gebruikt worden voor de productie van raam- en deurprofielen, kabelgoten, wandpanelen, buizen en nog veel meer.

Op het vlak van recyclage pionierde VEKA in 1993 met de oprichting van VEKA Umwelttechnik GmbH. Met zijn indrukwekkende vermogen en efficiënte logistieke aanpak is dit bedrijf uitgegroeid tot dé referentie voor de recyclage van PVC. VEKA Umwelttechnik verwerkt jaarlijks meer dan 100.000 ton gerecycleerde pvc-pellets en heeft filialen en klanten over heel Europa. Op de hoofdsite in Hörselberg-Hainich (in Thüringen, Duitsland) zijn meer dan 120 medewerkers aan de slag en de VEKA Recyclage groep stelt buiten Duitsland ook nog eens zo’n 80 mensen tewerk.

VEKA neemt ook internationaal het voortouw in verscheidene recyclage-initiatieven. Zo is VEKA een actief lid van VinylPlus, een Europese verbintenis van actoren binnen de PVC-industrie, die werkt aan het voortdurend verbeteren van de duurzaamheid van PVC en die recyclage stimuleert. In 2019 werd in het kader van VinylPlus meer dan 771.000 ton PVC-afval gerecycleerd.

Daarnaast is VEKA aandeelhouder van Rewindo GmbH, een initiatief van fabrikanten van kunststofprofielen dat werd opgericht in 2002, en dat de recyclage en materiaalverwerking van oude PVC-ramen en productieafval bevordert.

Duurzame partnerschappen

VEKA staat bekend als een betrouwbare leverancier die met zijn klanten meedenkt. “Samen sterk voor gemeenschappelijk succes” is dan ook het motto van VEKA’s partnerconcept. Met de meeste van zijn partners heeft VEKA zo een langdurige samenwerking uitgebouwd. VEKA zorgt bijvoorbeeld voor een snelle levering van kwaliteitsvolle PVC-profielen die eenvoudig geïnstalleerd en efficiënt geproduceerd kunnen worden. Andere diensten omvatten advies op IT-gebied, bijscholingen, ondersteuning bij promotie en verkoop, acties en campagnes voor partners, en specifiek advies voor startende ondernemers.

Meer info over het partnerconcept van VEKA vind je op: https://www.veka.be/homepage/bedrijf/partnerconcept.html

Wil je meer info over onze producten? Bezoek dan zeker deze pagina: https://www.veka.be/homepage/producten.html

Heb je zelf een eigen project dat je wil laten realiseren? Zoek hier een partner of fabrikant in jouw buurt.