Een nieuw leven voor PVC: VEKA Umwelttechnik GmbH

Bij de oprichting in 1993 telde dit filiaal van VEKA 14 werknemers. Vandaag zijn er op de site van Hörselberg-Hainich meer dan 120 medewerkers aan de slag en stelt de VEKA Recyclage groep in heel Europa nog eens 80 mensen tewerk. Zo’n 1.500 klanten (raamproducenten en afvalverwerkende bedrijven) uit Duitsland en zijn buurlanden brengen hun afgedankte PVC naar VEKA. In totaal wordt er jaarlijks meer dan 50.000 ton gerecycleerde pvc-pellets verwerkt.

Het bedrijf heeft deze cijfers vooral te danken aan zijn optimale logistieke aanpak, zijn indrukwekkende recyclage- en productievermogen en zijn filialen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, die de belangrijkste recyclagemarkten voor hun rekening nemen. Tot die markten behoort ook België, waar VEKA UT eveneens een logistiek concept aanbiedt en raamproducenten de mogelijkheid biedt om hun PVC-afval op duurzame wijze te laten verwerken.

Gebruik van PVC: rendabel en milieuvriendelijk
De gerecycleerde pellets kunnen aangepast worden aan de behoeften van elke klant en de gewenste kwaliteit. Gerecycleerd PVC is dus een polyvalent én milieuvriendelijk materiaal. Het kan gebruikt worden voor de productie van plastic raam- en deurprofielen, bouwprofielen, kabelgoten, wandpanelen, buizen en nog veel meer. De eigenschappen van gerecycleerde pellets zijn uitstekend, vergelijkbaar met die van nieuw PVC. Daarom worden ze vaak gebruikt in PVC-verwerkende industrieën.

Toekomstvisie – partner van de PVC-sector sinds 1993
Al 25 jaar staat VEKA Umwelttechnik garant voor een compleet serviceaanbod voor specialisten in PVC-profielen, raamproducenten en afvalverwerkende bedrijven. Omdat alle spelers op de ramenmarkt steeds meer aandacht besteden aan de bescherming van grondstoffen en duurzame ontwikkeling speelt de circulaire economie van deze sector een steeds grotere rol bij de certificatie door Europese politieke instanties en recyclageprogramma’s.