Energie besparen én grote ramen in je huis? Het kan!

De prijzen voor gas en elektriciteit bereiken recordhoogtes en het is heel onduidelijk of en wanneer dit gaat veranderen. Zo hebben we zelf ongetwijfeld al nagekeken hoe en waar we ons dagelijkse energieverbruik kunnen verminderen. VEKA geeft je hierbij graag nog een extra raad: door “oude” ramen te vervangen door moderne profielen, en in een nieuwbouw een energie-efficiënt raam te voorzien in elke kamer, kan je besparen op energie zonder te besparen op ramen en daglicht in je huis.

Warmte kan verloren gaan door de (buiten)muren, daken en vloeren, maar vooral ook langs de ramen in je huis. Ramen bepalen in grote mate mee het energieverbruik van een woning. Om energie te besparen, moet je dus ook voor je ramen een zuinige oplossing zoeken. Maar tegelijkertijd is er op de huidige woningmarkt een steeds groeiende vraag naar grote glasoppervlakken, die ons een ruime kijk bieden op het leven buiten en die véél daglicht binnenlaten. Niet te combineren? Fout, het kan wel!

Energiezuinig en comfortabel wonen

Klasse A raam- en deurprofielen maken deze twee wensen mogelijk! Zij zijn op zichzelf energie-efficiënt en vormen een barrière tussen binnen en buiten die de warmteoverdracht en CO2-uitstoot vermindert. Door hun robuuste karakter kunnen ze perfect dubbele en driedubbele beglazing dragen die sterk isoleert, en zijn ze ook het meest geschikt voor zonwerend of klimaatglas. Dit glastype houdt je woning koel tijdens de zomer en warm tijdens de winter dankzij een speciale (transparante) laag, zonder dat je dus andere hulpmiddelen (zoals airconditioning of ventilators) of extra verwarming nodig hebt.

Het resultaat: met profielen van Klasse A verminder je op lange termijn je energieverbruik en -kosten, terwijl je toch kan blijven genieten van veel ramen en veel daglicht in je huis. Want een raam voorzien in elke kamer is ook een slimme manier om je elektriciteitsverbruik te beperken, nog een extra voordeel dus.

Een ruim zicht naar buiten

Op zoek naar Klasse A profielen? VEKA kan je hierbij helpen! Als wereldwijd marktleider produceert VEKA enkel raam- en deurprofielen die voldoen aan de hoogste Europese kwaliteitsnorm. Als basismateriaal gebruikt VEKA uitsluitend PVC, omdat dit het meest energiezuinig en duurzaam is. Zo kan je met een gerust gevoel een (groot) raam voorzien in elke kamer! VEKA’s profielen houden je energieverbruik onder controle, terwijl jij geniet van een mooi zicht op de spelende kinderen in de tuin.

Hetzelfde geldt voor schuifdeuren. Hoewel zij vroeger vaak als energieverslindend werden aanzien, zijn de meest recente versies met de tijd mee geëvolueerd. Een voorbeeld hiervan is VEKAMOTION 82, VEKA’s nieuwste hefschuifdeur. Met een klein tot zelfs bijna volledig verborgen profiel biedt VEKAMOTION 82 een vrije en ruime kijk naar buiten. En dankzij een beglazingsdikte tot 54 mm is deze hefschuifdeur ook heel energie-efficiënt en bereikt VEKAMOTION 82 maximale isolatiewaarden. Dit toont nogmaals aan hoe VEKA met innovatieve producten elke woning klaarmaakt voor een duurzame en groene toekomst, zonder dat je als bewoner je verwachtingen moet bijstellen!

Wil je meer info over onze producten? Bezoek dan zeker onze productpagina.

Heb je een eigen project dat je wilt laten realiseren? Zoek hier een installateur of fabrikant in jouw buurt.