Kleuren geven je ramen (en woning) karakter en uitstraling

Of het nu buiten of binnen is: kleur heeft impact. Kleuren geven woningen en gebouwen een eigen beleving en identiteit, en daarom verwerken architecten almaar meer kleur en designopties in hun ontwerpen. Als de meest opvallende elementen in gebouwen bepalen ramen en deuren mee de uitstraling van je huis. Gekleurde ramen en deuren zijn steeds populairder en bij VEKA kunnen architecten en huiseigenaars een gepaste keuze maken uit een ruim aanbod van designs.

Overal en van alle tijden

Kleurgebruik in woningen is niet nieuw. Al in de oudheid waren gebouwen oorspronkelijk gekleurd. Met de tijd verloren ze hun tint door weersinvloeden. Later werden ze dan vaak in wit hersteld. Sindsdien zijn er meerdere architecturale periodes gepasseerd waarin kleuren terughoudender, of dan weer veelvuldiger, gebruikt werden. Afhankelijk van modetrends en van culturele en regionale verschillen.

In het algemeen worden voor ramen en deuren vaak donkere tinten gekozen en wordt een mooi contrast met de gevelkleur opgebouwd. Welke kleur of designoptie ook, architecten moeten hun ontwerpideeën afstemmen met de (lokale) stedenbouwkundige regels en vereisten. Woningen mogen wel hun eigen identiteit ontwikkelen, maar ze moeten tegelijkertijd ook passen in hun omgeving. Daarnaast spelen andere factoren een rol bij het kleurgebruik, zoals het weer en de zon. Bij gebouwen die aan veel zonlicht worden blootgesteld bijvoorbeeld, kunnen kleuren vervagen en moet je inspelen op mogelijke kleurveranderingen.

Meer dan 70 kleuren en designs

Waar, voor welk gebouw, of in welke situatie ook, VEKA biedt voor zijn raam- en deurprofielen meer dan 70 kleuren en afwerkingen aan. Die gaan van stijlvolle gedempte tinten, over trendkleuren, tot speciale designs die PVC-ramen dezelfde uitstraling geven als hout of aluminium.

Voor een houtimitatie kan je kiezen uit meerdere houtsoorten. De afwerking is van zo’n hoge kwaliteit dat je zelfs vanop een korte afstand het verschil met een echt houten raam nauwelijks kan zien. Ook metalen oppervlakken kunnen met de decoratieve folies van VEKA heel realistisch worden voorgesteld. Of het nu gaat om platina, aluminium of messing (geelkoper), bijna elk ontwerp is mogelijk!

Op deze manier kan je met VEKA-profielen het beste van twee werelden combineren: de vele voordelen van PVC-ramen (langere levensduur, optimale isolatie, 100% recycleerbaar…) met de uitstraling van natuurlijke materialen zoals hout en metaal. En je ramen schitteren het hele jaar door, want VEKA’s decoratieve folies zijn gemakkelijk schoon te maken en uiterst weerbestendig.

Fluweelachtig en ultramat

Een andere designoptie is VEKA SPECTRAL, een unieke oppervlaktetechnologie, die zich onderscheidt van conventionele kleuren door zijn fluweelachtig aanvoelen en ultramatte, lakveredelde oppervlak. VEKA heeft deze technologie zelf ontwikkeld en alle profielen van VEKA kunnen met deze afwerking worden uitgevoerd. VEKA SPECTRAL is verkrijgbaar in 14 moderne kleurtinten en zorgt vooral voor een unieke ervaring wanneer je het raamprofiel aanraakt. Zeker in België zijn deze ultramatte kleuren heel populair. VEKA’s kleurenwaaier wordt dan ook voortdurend aangepast aan de meest moderne trends.

Wil je onze kleuren en designs zelf zien? Vraag hier een gratis kleurstaal aan.

Wil je meer info over onze producten? Bezoek dan zeker onze productpagina.

Heb je een eigen project dat je wilt laten realiseren? Zoek hier een installateur of fabrikant in jouw buurt.