Nieuwe ramen of deuren kopen? Wij geven graag enkele belangrijke tips.

Je overweegt om nieuwe ramen of deuren te kopen? Dan ben je ongetwijfeld niet alleen. De maanden april en mei zijn voor huiseigenaren de meest populaire periode om nieuwe ramen en deuren te bestellen, en voor fabrikanten en installateurs is het de drukste tijd van het jaar. Nieuwe ramen en deuren laten plaatsen, is een grote investering, die je best zorgvuldig voorbereidt. Wij geven graag enkele belangrijke tips waarmee je zeker rekening moet houden.

Materiaal: Voor je ramen en deuren kun je kiezen uit verschillende materialen. PVC is hiervan de meest populaire en logische optie. Door zijn duurzaamheid, kostenefficiëntie en uitstekende gebruikservaring vervangt PVC meer en meer traditionele materialen zoals hout en metaal.

Energie-efficiëntie en geluidsisolatie: Kies voor raam- en deurprofielen die dubbele of driedubbele beglazing kunnen dragen. Zeker driedubbele beglazing helpt om het energieverbruik in huis te verminderen en te besparen op stookkosten. Je zorgt zo ook voor een perfecte geluidsisolatie en een aangenaam wooncomfort binnen.

Veiligheid: Uiteraard wil je elke dag op je twee oren kunnen slapen! Stevige profielen, die uitgerust zijn met bijvoorbeeld metaalversterkingen, garanderen een optimale stabiliteit en schrikken inbrekers sterk af.

Duurzaamheid: Dit is een belangrijke overweging bij het kiezen van het juiste materiaal. Zo hebben PVC-profielen een langere levensduur omdat PVC goed bestand is tegen corrosie, schokken, slijtage en alle weersomstandigheden.

Gebruik en onderhoud: Kies voor ramen en deuren die je gemakkelijk kan openen en sluiten, zelfs na jarenlang gebruik. Opteer ook voor een profiel dat je eenvoudig kan onderhouden en schoonmaken.

Design en uitstraling: Wanneer je ramen of deuren vervangt, wil je uiteraard dat de nieuwe profielen passen bij de uitstraling van je woning. Kies daarom voor een profiel met een strak en elegant design dat perfect aansluit bij elke bouwstijl en bij elk ontwerp, en dat ook probleemloos de moderne architectuur volgt bij nieuwbouwprojecten. Bepaalde afwerkingen kunnen je huis ook nog net dat tikkeltje extra mooier maken.

Locatie: Afhankelijk van waar de zon opkomt en ondergaat, en van omgevingselementen die op bepaalde momenten van de dag voor schaduw kunnen zorgen, plaats je best grote of kleine ramen en laat je eventueel ook rolluiken of andere systemen voorzien.

Kosten: Kies voor profielen die het meest kostenefficiënt zijn. Hierbij is het goed om te weten dat PVC-profielen bij aankoop gemiddeld 20 tot 30% goedkoper zijn dan houten of aluminium ramen.

VEKA: Een profiel voor elke woning

Met een heel ruim gamma van Klasse A raam- en deurprofielen kan VEKA elk nieuwbouw- of renovatieproject ondersteunen. Met profielen van VEKA geniet je automatisch van topkwaliteit en een comfortabel klimaat in je huis gedurende het hele jaar. VEKA biedt ook tal van kleuren en mogelijkheden om je profielen af te werken, zodat zeker de hele buurt naar jouw huis opkijkt.

Wil je meer info over onze producten? Bezoek dan zeker deze pagina: https://www.veka.be/homepage/producten.html

Heb je een eigen project dat je wil laten realiseren? Zoek hier een partner of fabrikant in jouw buurt.