PVC is een populair materiaal, maar waarom?

PVC of Polyvinylchloride is één van de meest populaire kunststoffen in de bouw en bij constructies. Door zijn duurzaamheid, kostenefficiëntie, uitstekende gebruikservaring en tal van andere kenmerken vervangt PVC meer en meer traditionele materialen zoals hout, metaal, beton, rubber en glas. Zo wordt PVC onder meer gebruikt voor raamkozijnen, vloeren en dakfolies, wandbekledingen en kabels. Ontdek hier de vele voordelen van het gebruik van PVC, specifiek voor raam- en deurprofielen.

Meest energie-efficiënt, betere isolatie
PVC levert goede resultaten op het vlak van energie-efficiëntie. PVC-profielen zijn gemakkelijk recycleerbaar en tijdens het productieproces wordt aanzienlijk minder energie verbruikt. Zo houden ze de kosten voor energie en verwarming zo laag mogelijk. PVC-ramen bieden in het algemeen het hoogste potentieel om energie te besparen.

Duurzaam
PVC-profielen hebben een langere levensduur omdat PVC goed bestand is tegen onder meer corrosie, schokken en slijtage. Het is daarom het meest geschikt voor producten met een lange levensduur of toepassingen die buiten worden gebruikt. De meest recente PVC-grondstoffen zijn immers sterk bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast zijn VEKA’s raamprofielen ook 100% recycleerbaar.

Kostenefficiënt, gemakkelijk in onderhoud
PVC-profielen zijn bij aankoop gemiddeld 20 tot 30% goedkoper dan houten of aluminium ramen en vragen ook een minimaal onderhoud. Ondanks de lagere kosten leveren de fysieke en technische eigenschappen van PVC toch uitstekende prestaties op het vlak van kwaliteit, duurzaamheid en levensduur.

Verhoogde waarde
PVC-ramen van hoge kwaliteit behouden hun prestaties en versterken de waarde van uw eigendom.

Veilig
PVC is een veilig materiaal dat meer dan een halve eeuw wordt gebruikt. Het is één van de best onderzochte en geteste grondstoffen en het voldoet aan alle internationale normen qua veiligheid en gezondheid.

Sterk en lichtgewicht
De slijtvastheid, het lichte gewicht en de goede mechanische sterkte zijn belangrijke technische voordelen die verklaren waarom PVC het meest populair is voor bouw- en constructietoepassingen.

Gemakkelijk te installeren
PVC kan eenvoudig in verschillende stijlen worden gesneden, gevormd, gelast en samengevoegd. Door het lichtere gewicht kun je PVC ook gemakkelijk handmatig hanteren.

VEKA = kwaliteit
Bij VEKA krijgt kwaliteit de hoogste prioriteit! Dit staat voor een integrale kwaliteitsbelofte voor alle profielsystemen, die veel verder gaat dan onze producten alleen. Ook VEKA’s PVC-profielen bieden alle bovenvermelde voordelen en kenmerken. Ontdek al onze producten op onze website.