Ramen die bijna even goed isoleren als muren? Ze bestaan!

Een goede isolatie is een belangrijk middel waarmee we ons energieverbruik thuis onder controle kunnen houden. Bij isolatie denken we in de eerste plaats aan het dak en de muren, maar we mogen niet vergeten dat ook ramen hierbij een grote rol kunnen spelen. Zo scoren PVC-ramen met hoogwaardige beglazing optimale isolatiewaarden en helpen ze je om je energiekosten te verminderen.

Omdat glas op zichzelf niet echt isolerend is, heb je kwalitatieve raamprofielen en dikkere beglazing nodig om je energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Sowieso is het vanaf 1 januari 2020 in Vlaanderen verplicht om enkel glas te vervangen door minstens dubbele beglazing – door de zogenaamde “dubbelglasnorm”. Dit geldt voor alle woningen, dus ook voor studio’s, appartementen en huurwoningen. In Brussel en Wallonië bestaat er voorlopig nog geen algemene verplichting, maar extra isolatie wordt er met tal van premies wel sterk aangemoedigd.

Niet extra verwarmen

Ook VEKA denkt aan de portemonnee van huiseigenaars. VEKA produceert uitsluitend Klasse A raam- en deurprofielen van PVC, die op zichzelf al energiezuinig zijn. Ze vormen een barrière tussen binnen en buiten die de warmteoverdracht vermindert en die koude, tocht en onaangename luchtstromen afweert. PVC-profielen houden zo de warmte beter in je woonkamer en voorkomen dat je jouw huis extra moet verwarmen.

Door hun robuuste karakter kunnen profielen van VEKA perfect dubbele en driedubbele beglazing dragen, zodat je goede isolatiewaarden behaalt en de CO2-uitstoot aanzienlijk verlaagt. VEKA’s profielen zijn ook het meest geschikt voor zonwerend of klimaatglas. Dit glastype houdt je woning koel tijdens de zomer en warm tijdens de winter dankzij een speciale (transparante) laag – zonder dat je andere hulpmiddelen (zoals airconditioning of ventilators) of extra verwarming nodig hebt.

Maximale besparing

Kortom: ramen met VEKA’s Klasse A profielen en een hoogwaardige beglazing werken bijna even isolerend als muren. Zo maakt bijvoorbeeld VEKA’s SOFTLINE 82 profiel door zijn unieke technische eigenschappen mee het energieverschil! Met meerdere afdichtingsniveau’s die koude en tocht tegenhouden, zijn meerkamertechnologie,  een buitenwanddikte van 3 mm, en een standaard inbouwdiepte van 82 mm, is SOFTLINE 82 uitermate geschikt voor zware beglazing. Het resultaat? Een optimale warmte-isolatie en energie-efficiëntie in huis, zelfs met veel en grote ramen!

Wil je meer info over onze producten? Bezoek dan zeker onze productpagina.

Heb je een eigen project dat je wilt laten realiseren? Zoek hier een installateur of fabrikant in jouw buurt.