Klasse A profielen van VEKA: de beste punten op alle examens!

We willen allemaal het liefst grote ramen en veel daglicht in huis. Maar tegelijkertijd verwachten we dat onze ramen veel meer zijn dan enkel panelen om naar buiten te kunnen kijken. Zo willen we dat ze energie-efficiënt, duurzaam en inbraakwerend zijn, dat ze er mooi uitzien, en dat ze helpen om ons huis koel te houden tijdens de zomer en warm tijdens de winter*. Niet realistisch? Fout! Raam- en deurprofielen van de beste kwaliteit – zoals de Klasse A PVC-profielen van VEKA – voldoen aan alle moderne behoeften en maken je woning klaar voor de toekomst.

VEKA speelt in Klasse A

De prestatie van je ramen wordt hoofdzakelijk bepaald door de kwaliteit van het profiel. Om die kwaliteit te kunnen beoordelen, bestaat voor PVC-ramen de Europese norm DIN EN 12608. Deze norm definieert drie kwaliteitsklassen op basis van de wanddikte van de profielen. Volgens deze norm produceert VEKA uitsluitend raam- en deurprofielen van Klasse A – de beste kwaliteit.

Ze hebben een wanddikte van 3 mm aan de zichtvlakken en van 2,7 mm in de sponning. Vergeleken met profielen van Klasse B betekent dit dat hun profielwanden minimaal 10 tot 20% dikker zijn en dat bij de productie ongeveer 14% méér materiaal gebruikt wordt. Dit bepaalt in grote mate mee de betere prestatie en duurzaamheid van het raam. Hoe? De volgende cijfers spreken voor zich!

Meer hoeksterkte, minder doorbuiging

Eigen kwaliteitstesten uitgevoerd door VEKA tonen aan dat Klasse A profielen heel stabiel en bestand zijn tegen hogere mechanische belastingen. Zo buigen ze 10 tot 12% minder door dan B of C-profielen. Ramen met Klasse A profielen vertonen ook 15 tot 20% meer hoeksterkte en je hebt ook tot 20% meer kracht nodig wanneer je schroefverbindingen zou willen lostrekken. Dit alles zorgt ervoor dat VEKA-ramen perfect grote en driedubbele beglazing kunnen dragen en tijdens extreme weersomstandigheden moeiteloos standhouden. Ze maken het voor inbrekers ook moeilijker om je woning binnen te dringen en bieden een betere bescherming dan andere profielen.

Met meer dan 50 jaar ervaring en als marktleider op het vlak van raam- en deurprofielen houdt VEKA strikt vast aan het leveren van de beste kwaliteit. Om die topkwaliteit te garanderen, voert VEKA zelf strenge controles uit tijdens het hele productieproces: van een zorgvuldige inspectie van de geleverde grondstoffen tot het nauwkeurig testen van de finale profielen. Deze interne controles vinden regelmatiger plaats en worden op meer meetpunten uitgevoerd dan algemeen vereist is. Huiseigenaars die bij een renovatie of nieuwbouw kiezen voor VEKA-profielen, kunnen zo voor lange tijd op hun twee oren slapen!

Wil je meer info over onze producten? Bezoek dan zeker onze productpagina.

Heb je een eigen project dat je wilt laten realiseren? Zoek hier een installateur of fabrikant in jouw buurt.

* Meer details over de geschiedenis en evolutie van vensterglas vind je in deze blog: “Glas, veel meer dan alleen maar een doorzichtig paneel“.