Op deze premies heb je recht wanneer je nieuwe ramen en/of deuren plaatst

Ben je van plan om nieuwe ramen en/of deuren te plaatsen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een renovatiepremie. Oude ramen en deuren vervangen door nieuwe draagt bij tot een energie-efficiëntere woning en de Belgische overheden stimuleren zulke renovatiewerken op verschillende manieren.

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kom je in België in aanmerking voor een btw-tarief van 6% op je renovatiewerken in plaats van de gebruikelijke 21%. De woning moet dan wel hoofdzakelijk dienst doen als privéwoning. Zowel de levering als de plaatsing van de ramen en/of deuren moeten door dezelfde aannemer gebeuren. Doe-het-zelvers krijgen geen verlaagd tarief bij de aankoop van hun materiaal.

Surf naar de website van de FOD Financiën voor meer informatie.

Regionale premies

In Vlaanderen kun je een renovatiepremie aanvragen wanneer je bijvoorbeeld je raamprofielen en beglazing samen laat vervangen of wanneer je kiest voor hoogrendementsglas. Op welke premies je aanspraak maakt en bij wie je ze kunt aanvragen, is afhankelijk van de specifieke aard van de werken. Alle details vind je hier.

In Wallonië kun je in aanmerking komen voor de renovatiepremie van de Waalse overheid voor het plaatsen van nieuwe raamprofielen en beglazing, of wanneer je oude ramen laat vervangen. Surf naar www.energie.wallonie.be voor meer informatie.

Het Brussels Hoofdstedelijk gewest keert premies uit voor de installatie van hoogrendementsglas. Bezoek www.leefmilieubrussel.be voor meer informatie.

Informeer ook zeker bij je eigen gemeente. Ook gemeentebesturen keren soms premies uit voor renovatiewerken en/of het plaatsen van nieuwe ramen en deuren. Of je er een kunt krijgen en wat de premie juist inhoudt verschilt van gemeente tot gemeente. Raadpleeg de website van je lokale bestuur voor specifieke informatie.

VEKA: energie-efficiënte Klasse A profielen

VEKA’s Klasse A raam- en deurprofielen dragen bij tot een optimale energie-efficiëntie voor je renovatieproject. Met profielen van VEKA geniet je automatisch van topkwaliteit en een comfortabel klimaat in je huis gedurende het hele jaar. VEKA biedt ook tal van kleuren en mogelijkheden om je profielen af te werken, passend bij elke stijl.

Ontdek hier alle voordelen van VEKA raam- en deurprofielen.

Heb je een eigen project dat je wil laten realiseren? Zoek hier een partner of fabrikant in jouw buurt.