Alles draait rond kleur! Zo zijn PVC-ramen ook mooi om naar te kijken.

De eerste indruk is de belangrijkste. Meer en meer gaat bij nieuwbouw- en renovatieprojecten ook veel aandacht naar esthetiek. Zo verwachten we van onze ramen ook meer dan alleen maar een glaspartij om doorheen te kijken. Ramen moeten passen binnen de moderne architectuur van huizen en gebouwen. Doffe en ééntonige gevels hebben de jongste jaren plaatsgemaakt voor ontwerpen die door de eigenaar zijn bepaald en veelal ook kleur bevatten.

Wit was tot voor kort de meest populaire kleurkeuze voor PVC-ramen. Maar ondertussen zijn gekleurde profielen goed voor ongeveer één op de vier PVC-vensterinstallaties. Zo is de afgelopen twee jaar de verkoop voor zwarte en grijze profielen sterk gegroeid. Deze profielen geven PVC-ramen de eigentijdse uitstraling van aluminium ramen, zonder de extra kosten van échte aluminium ramen en de verminderde thermische prestaties. Matzwart was dé kleur van 2019, maar ook ramen met een alternatieve buitenkleur werden de voorbije maanden opmerkelijk meer geïnstalleerd. Heldere en gedurfde kleuren domineren hierbij.

Ook voor 2020 wordt zwart de kleur om op te letten. Ramen met een zwarte omlijsting passen immers goed bij elk interieur en exterieur en ze zien er prachtig uit in zowel traditionele als moderne huizen. Ook van grijze raamprofielen wordt het komende jaar een opmars verwacht. Hun ingetogen esthetiek sluit nauw aan bij de moderne architectuur.

VEKA-kleurenpalet

Met hun speciale vorm, esthetische uitstraling en geavanceerde afwerking volgen ook VEKA-raamprofielen de meest recente bouwstijlen. Zo geven ze uw huis de toegevoegde waarde die het verdient. VEKA-profielen zijn beschikbaar in een brede waaier van kleuren en afwerkingen. U kunt zelfs kiezen voor een verschillend effect binnen en buiten. Doordat ze bestand zijn tegen UV-straling, weer, schokken en krassen, behouden VEKA-profielen langdurig hun kleur. Zo kunt u zonder zorgen uw verbeelding de vrije loop laten en uw ontwerpdromen laten uitkomen! Het rijkgevulde VEKA-kleurenpalet ontdekt u hier.

Kies de beste kleur voor uw venster

Een kleur kiezen voor uw raam doet u best niet zomaar. We geven u hierbij nog enkele tips die u in overweging kan nemen:

* Het raamontwerp: Kies een kleur die perfect aansluit bij het specifieke ontwerp van uw vensters.
* De omgeving: Hoe beïnvloedt de omgeving het uiterlijk van uw huis? Wanneer uw woning wordt omgeven door bomen of een landschap, kiest u best voor aardetinten. Die zijn ook mooi voor huizen die bijvoorbeeld gelegen zijn naast het water. Witte en grijze tinten zijn dan weer ideaal voor traditionele huizen.
* De buurt: Zelfs als u wilt dat uw huis opvalt in de buurt, dan moet u erover nadenken hoe de vensterkleur het uiterlijk van uw woning bepaalt. U wilt immers vermijden dat uw huis eruit ziet alsof het geen deel uitmaakt van de buurt door de kleur en het ontwerp van de ramen.
* Voeg iets nieuws toe: Dit is de voornaamste reden voor nieuwbouw en renovatie. Ga voor het kiezen van de beste kleur voor uw ramen op zoek naar de nieuwste trends. Die veranderen elk jaar omdat er ook nieuwe raamontwerpen worden geïntroduceerd.
* De schoonheid van het contrast: Opteer desgevallend voor een kleur die een mooi contrast vormt met de externe kleur van uw huis.