“Bij ons begint de tuin al in de woonkamer”

En daarvan genieten we thuis allemaal nog het meest: een mooi, ruim uitzicht naar buiten en een veilige doorgang naar onze tuin of terras. Met schuifdeuren breng je buiten een beetje naar binnen. Door hun grote glasoppervlakken zorgen zij voor veel dag- en zonlicht in elke woonkamer. Zeker bij VEKA. Wij bieden niet alleen een ruim aanbod van schuifdeuren, maar hebben met VEKAMOTION 82 ook een nieuw topproduct in huis waarvan het profiel bijna onzichtbaar is.

Meer en meer architecten en huiseigenaars vragen naar steeds grotere glaspartijen voor hun renovatie- of nieuwbouwproject. Schuifdeuren zijn door deze trend op de woningmarkt heel populair. En hoewel ze vroeger vaak als energieverslindend werden beschouwd, zijn ze met de tijd mee geëvolueerd. De meest recente types schuifdeuren zijn heel energie-efficiënt, sterk geluidsisolerend en duurzaam.

Een VEKA-schuifdeur voor elke woning

Als ervaren producent van Klasse A raam- en deurprofielen beschikt VEKA over een ruim gamma van hefschuifdeuren en parallel lopende schuifkipdeuren voor elke woning en elk project. We lichten hieronder het verschil toe tussen deze twee versies.

Voor kleinere doorgangen, zoals balkondeuren, plaats je best een parallel lopende schuifkipdeur. Bij dit type staan de twee panelen op dezelfde rail en kan de beweegbare vleugel gemakkelijk worden gekanteld, waardoor hij langs de voorste looprail kan opzijschuiven.

Bij hefschuifdeuren rusten de vleugels op twee aparte rails, waarvan er één licht opgetild wordt en langs het andere paneel kan voorbijschuiven. De deur is zo altijd perfect gepositioneerd. Hefschuifdeuren garanderen betere thermische prestaties en een betere lucht- en waterdichtheid, en zijn ook minder vatbaar voor slijtage. Ze zijn het meest geschikt voor het openen en sluiten van grote glasdeuren.

VEKAMOTION 82: waar is het profiel?

VEKA maakt elke woning klaar voor de toekomst. Bewijs hiervan is VEKAMOTION 82, VEKA’s nieuwste hefschuifdeur. Met een klein tot zelfs bijna onzichtbaar profiel biedt VEKAMOTION 82 een vrije kijk naar buiten, laat het nog méér daglicht binnen, en zorgt het voor een veilige toegang. Bij de MAX-versie is het kader nog kleiner of zelfs volledig verborgen. VEKAMOTION 82 bereikt maximale isolatiewaarden dankzij een beglazingsdikte tot 54 mm. Het profiel past perfect bij elk ontwerp en elke bouwstijl, en kan geïntegreerd worden met moderne rolluik- en oppervlaktetechnologieën, zoals VEKA SPECTRAL. Niet te verwonderen dus dat deze veelzijdige nieuwkomer in het VEKA-gamma recent bekroond werd met een Red Dot Award voor productdesign!

Wil je meer info over onze producten? Bezoek dan zeker deze pagina: https://www.veka.be/homepage/producten.html

Heb je een eigen project dat je wilt laten realiseren? Zoek hier een installateur of fabrikant in jouw buurt.