Moderne raamprofielen: uitzicht op een comfortabele thuis, nu én in de toekomst

Niets fleurt je dag meer op dan zonlicht in je kamer en een blik naar de tuin of de prachtige omgeving buiten. Ramen laten je toe om binnenshuis te genieten van wat de buitenwereld allemaal te bieden heeft. Er is geen woning of architectuur denkbaar zonder ramen, die het gevoel en comfort bepalen dat je binnen en rondom je huis ervaart. Want naast veel daglicht en een mooi zicht naar buiten zorgen ramen ook voor warmte, stilte, ons welzijn, kleur en veiligheid.

Licht
Trek de rolluiken open in een donkere kamer en je gemoed verandert meteen! Een flinke portie natuurlijke lichtinval brengt een aangenamer gevoel in huis en stimuleert positieve energie. Zorg er daarom voor dat je in elke kamer voldoende daglicht binnenkrijgt. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld de badkamer, waar je matte ramen kunt laten plaatsen die geen inkijk toelaten. Zelfs een dakraam kan helpen in die ruimtes waar een raam in de muur niet mogelijk is. Natuurlijke verlichting is immers ook een van de gemakkelijkste manieren om het elektriciteitsverbruik in je huis te beperken.

Lucht
Ramen laten je toe om je woning te verluchten. Net zoals mensen moeten ook huizen kunnen “ademen” om ervoor te zorgen dat frisse lucht binnenkomt en vuile lucht verdwijnt. Elke dag kort maar intensief ventileren is vereist om condensatie te voorkomen, om de vorming van bacteriën te vermijden, om allergenen (zoals pollen, huisstofmijt en stof) uit de lucht te filteren, en omdat een gezonde luchtkwaliteit de klachten van bijvoorbeeld hooikoorts en hoofdpijn vermindert.

Isolatie
Ramen bepalen mee het energieverbruik van een woning en kunnen dus ook helpen om het terug te dringen. Omdat glas op zichzelf geen isolerende waarde heeft, heb je kwalitatieve raamprofielen nodig die dubbele en driedubbele beglazing kunnen dragen en zelf goede isolatie-eigenschappen vertonen. Ook moeten ze geluidswerend zijn. Want moderne ramen vormen een ideale geluidsisolatie die verkeerslawaai en andere storingen tegengaat en die rust brengt in huis.

Stijl
Je ogen worden instinctief altijd naar de ramen van een woning geleid wanneer je ernaar kijkt. En terecht! Moderne raamprofielen mogen zeker gezien worden. Ze brengen kleur in het straatbeeld, geven elk huis een extra esthetische glans, en ze bepalen het uitzicht, de stijl en het uiterlijk van elke gevel. Zo geven ze ook jouw woning de meerwaarde die ze verdient – letterlijk en figuurlijk.

Veiligheid
Stevige en moderne raamprofielen, die uitgerust zijn met bijvoorbeeld metaalversterkingen, garanderen een optimale stabiliteit en schrikken inbrekers af. Tegenwoordig zijn er ook tal van nieuwe technologische ontwikkelingen en functies op de markt die ramen nog veiliger maken. Zo kun je elke dag op je twee oren slapen!

Comfort
Waar en hoe je ook woont, VEKA biedt een breed gamma van raamprofielen die passen bij elke bouwstijl en elk nieuwbouw- of renovatieproject. Zo kun je als huiseigenaar altijd genieten van de gekende Klasse A kwaliteit en talrijke voordelen van VEKA’s PVC-profielen: meer energiebesparing, perfecte isolatie, duurzaam, inbraakwerend en veilig, een moderne stijl, en keuze uit vele kleuren en afwerkingen. Profielen van VEKA brengen met zekerheid het meest comfortabele woongevoel tijdens alle seizoenen!

Maar VEKA denkt ook aan de installateurs en raamfabrikanten: met een uitgebreide dienstverlening en ondersteuning, en het aanbieden van profielen die een eenvoudige plaatsing en een flexibele, milieuvriendelijke productie toelaten. Kortom, met VEKA’s PVC-profielen is iedereen gewapend voor de toekomst!

Wil je meer info over onze producten? Bezoek dan zeker deze pagina: https://www.veka.be/homepage/producten.html

Heb je een eigen project dat je wilt laten realiseren? Zoek hier een installateur of fabrikant in jouw buurt.