Een uniek raam- en deurprofiel: VEKA combineert alle voordelen van PVC met de natuurlijke uitstraling van hout

Ramen en deuren in PVC of hout? Dat is de eerste vraag die huiseigenaars zich meestal stellen wanneer ze een renovatie overwegen. VEKA maakt de keuze heel gemakkelijk. Raam- en deurprofielen van VEKA combineren het beste van de twee werelden: alle voordelen van PVC én de natuurlijke uitstraling van hout. In dit artikel wikken en wegen we de eigenschappen van de twee materialen en tonen we waarom kunststof de meest logische optie is.

PVC: Duurzaam, veilig, isolerend en goedkoper

De bekendste voordelen van ramen en deuren in PVC zijn hun lange levensduur en uitstekende kwaliteit. Dankzij hun sterke stabiliteit en constructief ontwerp vormen Klasse A PVC-profielen ook een effectieve inbraakbeveiliging en bieden ze een uitstekende warmte- en geluidsisolatie. Huiseigenaars besparen zo energiekosten en genieten van maximale rust en comfort in huis omdat straatlawaai buitengehouden wordt.

Vanuit esthetisch oogpunt lieten ramen en deuren in kunststof vroeger vaak een neutrale en nogal “koude” indruk na. Maar tegenwoordig zijn ze – zeker bij VEKA – verkrijgbaar in vele kleuren, zodat eigenaars hun woning of gebouw een moderne en unieke uitstraling kunnen geven.

Vergeleken met houten ramen en deuren zijn PVC-profielen ook gemakkelijker te onderhouden. Het volstaat om ze schoon te maken met een vochtige doek en ze moeten niet geschuurd en geverfd worden. Daarbij komt ook nog dat ramen en deuren in PVC goedkoper zijn dan hun tegenhangers in hout.

Hout: Natuurlijke uitstraling

Het grootste voordeel van houten deuren en ramen is hun aangename verschijning: ze geven een natuurlijk effect aan woningen en gebouwen.

Grote nadeel is wel dat hun onderhoud meer aandacht vraagt en mee de levenskwaliteit bepaalt. Na verloop van tijd verslechtert immers de isolatie van houten ramen en deuren door de uitzetting en vervorming van het materiaal, maar een goede verzorging kan dit enigszins vertragen. Ook de levensduur van houten deuren en ramen hangt in grote mate af van de kwaliteit van het onderhoud. Goed verzorgde ramen en deuren in hout bieden een langdurige bescherming tegen zonlicht, zodat uitdroging en verkleuring voorkomen worden.

Een PVC-profiel van VEKA: Alles in één

Wanneer we alles op een rijtje zetten, is de installatie van een PVC raam- of deurprofiel in plaats van een versie in hout duidelijk het beste omwille van de vele voordelen: betere isolatie, effectieve inbraakbeveiliging, langere levensduur, goedkoper en minder onderhoud.

Maar bovenop de optie voor een PVC-profiel is de keuze voor een raam- en deursysteem van VEKA nog het meest ideaal. VEKA houdt immers de verwachtingen van de woningmarkt voortdurend in het oog en is gekend voor zijn technologische innovatie en meesterschap. Zo biedt VEKA raam- en deurprofielen in PVC die het beste van de twee werelden combineren: alle voordelen van PVC én de natuurlijke uitstraling van hout. Een uniek profiel, maar VEKA maakt het waar!

Meer info over onze producten? Bezoek dan zeker onze website: https://www.veka.be/homepage/producten.html

Wilt u zelf uw eigen project laten realiseren? Zoek hier een partner of fabrikant in uw buurt.