Het succes van VEKA: Van klein familiebedrijf tot marktleider voor raam- en deurprofielen

Starten als een klein familiebedrijf, maar snel evolueren tot een marktleider in je vakgebied, terwijl je nog steeds een familieprofiel behoudt. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar VEKA is hierin toch geslaagd! In 50 jaar tijd is VEKA uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende producent van hoogwaardige PVC-profielen voor ramen, deuren en rolluiken. De bouwstenen van dit succes? Een doordachte bedrijfsontwikkeling, topkwaliteit leveren, innovatie, duurzaamheid en betrouwbare partnerschappen.

De bloei van VEKA is de verdienste van oprichter Heinrich Laumann, die in 1969 VEKAPLAST overnam. Het bedrijf telde toen acht medewerkers en de omzet bedroeg 1,7 miljoen Duitse Mark (zo’n 870.000 Euro). Met veel gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, een ondernemende visie, moed om te investeren en grote professionele vaardigheden, heeft Laumann VEKA uitgebouwd tot het toonaangevende bedrijf dat het nu is.

“Heinrich Laumann was een ondernemende persoonlijkheid die een grote impact heeft gehad op de hele sector”, benadrukte huidig CEO Andreas Hartleif vorig jaar tijdens de viering van VEKA’s 50-jarig jubileum. “De beste kwaliteit leveren, blijft voor ons het belangrijkste.” Ook de traditie van VEKA als familiebedrijf blijft behouden. Naast Andreas Hartleif als CEO zit ook zijn echtgenote Elke Hartleif in de Raad van Bestuur van VEKA. Zij is de dochter van Heinrich Laumann en is nu als directeur verantwoordelijk voor personeelszaken.

Klaar voor de toekomst

De drijfveer om altijd de beste kwaliteit te waarborgen, maakt het bedrijf elke dag opnieuw waar. VEKA levert uitsluitend Klasse A raam- en deurprofielen die voldoen aan de meest strikte Europese kwaliteitsnormen. Een voorbeeld hiervan is SOFTLINE 82 MD, één van VEKA’s beste profielen! Met zijn innovatieve technologieën draagt VEKA bij aan de sterke reputatie die PVC-ramen tegenwoordig genieten.

VEKA’s slogan is “Ready for the Future” (“Klaar voor de toekomst”). Het bedrijf wil klanten laten zien dat VEKA oplossingen aanbiedt voor de belangrijkste uitdagingen van de toekomst. VEKA is wereldwijd aanwezig en begrijpt zo de eisen van alle markten en kan hierop perfect inspelen. VEKA – en meer bepaald dochteronderneming Digital Building Solutions –  ontwikkelt ook nieuwe, praktijkgerichte en digitale producten en diensten die het werk van VEKA’s partners vergemakkelijken.

Duurzaamheid en milieubehoud

Naast kwaliteit en innovatie is ook duurzaamheid een drijvende kracht achter alle bedrijfsactiviteiten van VEKA. Langdurige relaties met klanten en partners, en vertrouwen in de kwaliteit en veiligheid van producten en diensten, vormen de hoeksteen van VEKA’s succes. Ook recycleren behoort tot de bedrijfsprincipes. Profielen van VEKA helpen de energiebehoeften van een gebouw en de hoeveelheid geproduceerde CO2 te verminderen. De productieprocessen binnen de fabriek zijn gericht op het besparen van hulpbronnen en energie.

Dat milieubehoud en afvalverwerking voor VEKA belangrijk zijn, bewijst ook de oprichting van het filiaal Umwelttechnik GmbH in 1993. Dit bedrijf is een pionier op het vlak van recyclage en verwerkt jaarlijks om en bij de 50.000 ton pvc-pellets van zo’n 1500 klanten uit Duitsland, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk.

Uniek, veelzijdig partnerschap

VEKA werkt al vele jaren samen met betrouwbare partners en fabrikanten. Partnerschap betekent voor VEKA wederzijds respect en waardering, samenwerken om dezelfde doelen te bereiken en de behoeften van klanten te begrijpen. Als deel van het partnerconcept ondersteunt VEKA raamfabrikanten op vele gebieden: van de beste producten en leveringstermijnen tot optimalisatie van processen en IT-diensten, verkoop- en marketingondersteuning, en een uitgebreid opleidingsprogramma.

Meer info over onze producten? Bezoek dan zeker onze website:
https://www.veka.be/homepage/producten.html

Wilt u zelf uw eigen project laten realiseren?
Zoek hier een partner of fabrikant in uw buurt.