Klasse A of klasse B: VEKA speelt als een kampioen in de hoogste reeks!

Wanneer je nadenkt over het comfort in je huis, dan ga je niet zomaar over één nacht ijs. Alleen het beste is goed genoeg! VEKA zorgt dan voor de perfecte oplossing. Als een vaste waarde in klasse A produceert VEKA uitsluitend raam- en deurprofielen van topkwaliteit. Met hun uitstekende materiaal en buitenwanddikte van 3 mm bieden de profielen van VEKA meer stabiliteit, optimale isolatiewaarden en een langere levensduur.

Er bestaan verschillende klassen van raam- en deurprofielen die zich onderscheiden op basis van de wanddikte. Profielen van klasse B hebben dunnere wanden dan die van klasse A, omdat voor de productie van klasse A profielen gemiddeld 14% meer materiaal wordt gebruikt. Zo hebben profielen van klasse A duidelijk betere eigenschappen:

– Ze zijn vormvaster en steviger omdat de doorbuiging en vervorming bij belasting tot 12% lager is dan bij klasse B*.
– Ze zijn robuuster omdat het breekpunt en de hoeksterkte bij deze profielen tot 20% beter is dan bij klasse B*.
– Ze zorgen er ook voor dat het hang- en sluitwerk van ramen en deuren veiliger vastzit omdat de schroefbevestiging in pvc tot 20% krachtiger is dan bij klasse B*.

Isolerend, inbraakwerend en duurzaam

Er is meer en meer vraag naar profielen van topkwaliteit. Vandaag verwachten we van onze ramen en deuren immers dat ze steeds grotere en zwaardere glaspartijen kunnen dragen, en ook dat ze robuust en stevig zijn. De kwaliteit van het profiel bepaalt voor een belangrijk deel de functie van ramen en deuren om hogere isolatiewaarden te behalen en om inbraakpogingen af te weren.

VEKA produceert uitsluitend klasse A raam- en deurprofielen die voldoen aan de DIN EN 12608-standaard, wat de hoogste Europese kwaliteitsnorm is. Profielen van VEKA vormen zo de ideale bouwsteen voor veilige en energiebesparende ramen en deuren in alle gewenste afmetingen en formaten.

We zetten de belangrijkste voordelen nog even op een rij:

Effectieve warmte-isolatie: Ramen met kwaliteitsprofielen kunnen zware, driedubbele beglazing dragen, waarmee je de beste isolatiewaarden behaalt en bespaart op energie- en Profielen van VEKA verminderen de CO2-uitstoot en creëren meer comfort omdat ze zorgen voor een gelijkmatig temperatuurverloop in de woonkamer.

Optimale geluidsisolatie: Met moderne ramen kun je verkeerslawaai en andere storingen weren uit je woning. VEKA profielen isoleren beter dankzij hun grotere wanddikte en laten tot 4 dB minder geluid door.

Hogere inbraakbeveiliging: Met hun massief stalen verstevigingen en extra vergrendelingspunten vormen de profielen van VEKA een serieus obstakel voor ongewenste bezoekers. De doordachte geometrie bezorgt de raamprofielen ook een grotere stabiliteit en meer hoeksterkte.

Langere levensduur: VEKA hanteert één van de meest moderne productietechnieken waardoor raam- en deurprofielen ook onder zware belasting vormvast blijven en hun volledige functionaliteit langer behouden. Op de hoogwaardige, gladde oppervlakken blijven ook geen vuildeeltjes hangen. Met de juiste zorg zien je ramen en deuren er zo gedurende vele jaren nog even mooi uit als op de eerste dag.

Meer info? Klik hier voor een overzicht van al onze producten.

*Bron: Resultaten van eigen VEKA onderzoek.